loading...
دهکده کنکور
مدیریت وبلاگ بوکانیان بازدید : 291 شنبه 29 شهریور 1393 نظرات (0)

ه گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، در دوازدهمین قسمت برنامه «حذف و اضافه» که از شبکه سه سیما پخش شد، موضوعات کنکور، وضعیت پذیرش دانشجو در کشور، کیفیت جذب دانشجو، قانون کنکور سال ۹۲ و سرانجام قانون حذف کنکور با حضور کار‌شناسان مورد بررسی قرار گفت.

در ابتدای این برنامه مهدی نوید دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش در خصوص شیوه جذب دانشجو در کشور گفت: این یک مسئله راهبردی است که هنوز توافقی بین مسئولان درباره آن صورت نگرفته است. باید به روشی رسید که آسیب‌ها کمتر شود. کنکور حلقه وصلی است بین دو نظام آموزشی؛ نظام آموزش و پرورش و نظام دانشگاهی.

وی افزود: باید بتوان زمینه این انتقال را فراهم آورد. روش‌هایی که در سال‌های مختلف اتخاذ شده نتوانسته هر دو گروه و هدف را راضی نگه دارد. آموزش و پرورش با این روش که آینده دانش‌آموز ظرف ۳-۴ ساعت با آن استرس و به آن شیوه تست‌زنی انتخاب شود، مخالف بوده است. همه مشاوران آموزش و پرورش با این مخالف بوده‌اند.

* نوید: کنکور برای آموزش و پرورش یک مانع جدی در تحقق اهداف آموزشی است

نوید سنجش را مقوله‌ای‌ دانست که باید طی ۱۲ سال سنجیده شود و افزود: باید بر آن اساس قضاوت شود نه ۳-۴ ساعت. کنکور برای آموزش و پرورش امروز به عنوان یک مانع جدی در تحقق اهداف آموزشی تلقی شده است. زمانی کنکور تنها دانش‌آموزان پیش‌دانشگاهی را درگیر کرده بود، اما امروز تمام دانش‌آموزان دبیرستانی را. لذا وضعیت کنونی کنکور، آموزش و پرورش را در تحقق اهداف تربیتی خود با چالش جدی روبرو کرده است.

در ادامه ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور میهمان دیگر برنامه درخصوص شیوه کنونی جذب دانشجو در دانشگاه‌های کشور اظهار داشت: در چند سال اخیر قانون‌هایی تصویب شد. یکی سال ۸۶ که می‌گفت کنکور فعلی حذف شود و آزمون‌های آموزش و پرورش جایگزین شود که مشکلات جدی‌ داشت و قانون‌گذار اصلاح کرد و شد قانون سال ۹۲ که بتوان هم مسائل کنکور را و هم مسائل آموزش و پرورش را حل کند.

وی افزود: قانونی که اخیرا تصویب شد و برای سال ۹۳ اجرایی کردیم چندین ملزومات دارد که بر عهده آموزش و پرورش و آموزش عالی است که می‌گوید باید طی ۵ سال ارزیابی دانش‌آموزان به میزان ۸۵ درصد در کنکور به ارزیابی آموزش و پرورشی آن‌ها برگردد.

* خدایی: رقابت همگانی، عدالت نسبی و شفافیت سه اصل اساسی ارزیابی دانش‌آموز

خدایی ادامه داد: مدلی که در این قانون است می‌گوید روش سنجش و پذیرش را بر اساس تقاضا تعریف کنید. هرچه تقاضا بیشتر شد، بر اساس اصول رفتار کنید. اولین اصل این است که رقابت همگانی باشد. عدالت نسبی باید وجود داشته باشد. نکته بعدی بحث شفافیت است. وقتی می‌گوییم اصول تربیتی و استعداد را در نظر بگیریم باید ببینیم معیار‌هایمان دقیقا چیست؟

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: قانون سال ۹۲ را باید برای همه مجریان روشن و واضح دانست. هر قانونی نیز وضع شود باید بتوان به همه مردم پاسخ دهیم، ارزیابی را برای همه با یک ملاک بسنجیم. لذا وقتی می‌گویم ۲۰ درصد روش تربیتی را سنجش دانش‌آموزان دخالت دهیم، سوال اصلی این است که این روش را چگونه دخالت می‌دهیم؟ بحث اصلی این است. ما الان تنها معیار مشخصمان امتحان نهایی مدارس است. شما می‌توانید هر مدلی را نقد کنید اما تا زمانی یک مدل جایگزین معرفی نکنید، به نتیجه نمی‌رسیم.

وی ادامه داد: اگر ما می‌خواهیم سنجش را از پذیرش جدا کنیم، می‌تواند سنجش‌ها تکرار شود. حتی می‌تواند در داخل آموزش متوسطه برود اما باید متوجه بود که در هر صورت باید معیاری داشته باشیم. البته هرچه آزمون‌هایمان را تکرار کنیم این کمک به انتخاب بهتر دانشجویمان کمک خواهد کرد. به هر حال من فکر می‌کنم همه مسئولین سیاست‌های آموزشی کشور هدفشان این است که بهترین‌ها را انتخاب کنند و در عین حال بتوانند به افکار عمومی پاسخ دهند که چرا این تعداد قبول شدند و این‌ها نشدند، در غیر این صورت مشکل‌زا خواهد بود.

در ادامه نوید خاطرنشان کرد: این شیوه کنونی که ظرف چند ساعت زندگی دانش‌آموزان مشخص شود آسیب‌ها و فوایدی دارد. تحلیل ما این است که سر جمع، آسیبش بیشتر است؛ هم برای فرد و هم برای سیستم. برای فرد سبب استرس، رنجش و دیگر موارد می‌شود که آسیب‌های درازمدت می‌گذارد.

وی افزود: خیلی از دانشجویان در سال‌های ابتدایی دانشگاه به مشکل می‌خورند. برخی آسیب‌ها نیز در سیستم‌ها است. امروز می‌گوئیم آموزش و پرورش مشکل دارد. یک مشکل آموزش و پرورش ما حافظه‌گرایی است. ما هم قبول داریم. حرف ما نیز این است که نظام تربیتی نباید محدود به تربیت علمی باشد. تربیت اخلاقی- دینی، زیستی- بدنی، سیاسی- اجتماعی و اقتصادی- علمی باید انجام دهیم. دانش‌آموز باید یاد گیرد وقتی وارد این جامعه شود، آماده باشد.

* نوید: کنکور اجازه پرداختن به جنبه‌های دیگر تربیتی دانش‌آموزان را نمی‌دهد

نوید اظهار داشت: امروز کسی به دنبال مسئولیت‌پذیری افراد نیست. چقدر مهارت‌های انسانی پیدا کرد؟ یعنی بچه‌ها را برای یک زندگی مطلوب آماده کنیم. سند تحول به دنبال این‌ها است. به نظر ما کنکور اجازه پرداختن به این مسائل را نمی‌دهد. حالا چه باید کرد؟ ما نمی‌دانیم. از ما در آموزش و پرورش نخواهند. اگر سنجش را به ما بسپارند ما در این ۱۲ سال نمره‌ای به دانش‌آموزان می‌دهیم. اگر این نمره‌دهی ما اشکال دارد بیایند کمک کنند تا آسیب‌های آن به حداقل برسد.

دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش گفت: می‌گویند تصحیح برگه شما به نظرات فردی بستگی دارد، با روش‌هایی این دخالت فردی را حذف کنیم. بسیاری از کشور‌ها کنکور را حذف کرده‌اند. پس ما هم می‌توانیم. ماموریت ما در عصر حاضر در آموزش و پرورش این است که تنها به دانش‌آموزان دانش دهیم. در صورتی که او نیاز به بسیاری اطلاعات دیگر دارد و مشکل کنکور این است.

در ادامه برنامه خدایی در پاسخ به این سوال که «چگونه می‌توان آسیب‌های کنکور را کم کرد»، گفت: قانونی که در سال ۹۲ تصویب شد با مشارکت همگان تصویب شد. قرار هم نبود که مجدد عوض شود. بحثی که وجود دارد این است که ما شروع کردیم و می‌خواهیم به سیستم آموزشی متوسطه آموزش و پرورش وزن دهیم. امسال هم که به طور قطعی ۲۵ درصد را اجرا کردیم، می‌خواهیم رفته رفته بر اساس این قانون به تناسب انتخابات نهایی و کشوری و متناسب با اصول سنجش کشوری، وزن این ۲۵ درصد را افزایش دهیم.

وی افزود: این حد دیگر مرز ندارد. اما اصل قضیه ما این است که ۱۵درصد را به تلاش دانش‌آموز برای رسیدن به دانشگاه‌های خوب باز بگذاریم و تا ۸۵ درصد تاثیرگذار باشد. مثلا شما بیایید در طی دوران متوسطه ۳ یا ۴ دوره را امتحانات نهایی برگزار کنید، تا قابلیت سنجش پیدا کند.

* خدایی: کنکور حذف شدنی نیست، تنها به داخل نظام آموزش و پرورش منتقل می‌شود

رئیس سازمان سنجش کشور خاطرنشان کرد: لذا اصولا فکر کردن درباره اینکه چگونه این مدل را داخل آموزش و پروش ببریم، درحقیقت یعنی کنکور را داخل آموزش و پرورش برده‌ایم، نه حذف کرده‌ایم. طبیعی است وقتی سیستم سنجش کشور را متحول نکردیم، سنجش با این پارامترهای کم سخت می‌شود. وقتی ۶ هزار معدل ۲۰ دارید، چگونه ۱۰۰ نفر از آن‌ها را انتخاب کنیم؟ پس یک آزمون مجدد برگزار می‌کنیم و ادامه ماجرا.

خدایی ادامه داد: به هر صورت من باز برمی‌گردم به اول بحث. ما اگر بخواهیم هر مدلی را پیاده کنیم، باید به این سوال پاسخ دهیم که ملاک‌های ما چیست؟ با توجه به حساسیتی که وجود دارد باید این ملاک‌ها آنقدر روشن و شفاف باشد که بتوانیم خانواده‌ها را قانع کنیم.

* خدایی: پیشرفت و استعداد تحصیلی دو شیوه ارزیابی دانش‌آموزان

وی با بیان اینکه به دو گونه می‌توان یک فرد را ارزشیابی کرد، اظهار داشت: یکی پیشرفت تحصیلی است و یکی استعداد تحصلیی. یعنی فرد توانایی رفتن به فلان رشته تحصیلی را دارد یا خیر؟ این مورد الان اصلا بررسی نمی‌شود و صرفا می‌گوییم من کاری ندارم در آموزش و پرورش چه چیزی به تو یاد می‌دهند، من برای فلان رشته این ملاک‌ها را نیاز دارم اگر داری بیا. واقعیت قضیه این است که ما باید یک چیز را مواظب باشیم که حرکت ما خلاف جهت اسنادی که شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب می‌کند، نباشد و به سمت آن‌ها برویم.

نوید دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش در ادامه اظهار داشت: دقیقا سوال ما این است که آیا دانش کافی است، یا معیارهای روحی- روانی دیگری نیز نیاز است؟ ما می‌گوئیم طبق کاری که ما در آموزش و پرورش انجام می‌دهیم در این ۱۲ سال همه این موارد و معیار‌ها را می‌بینیم، می‌سنجیم و لذا می‌توانیم تشخیص دهیم چه کسی برای چه رشته‌ای مفید است و چه کسی نیست.

وی در پاسخ به این سوال که آیا امروز در آموزش و پرورش شیو‌ه‌ای برای تشخیص این معیار‌ها وجود دارد؟ بیان داشت: بله وجود دارد. معلمی و مدیری که همواره با دانش‌آموز هستند صلاحیت این را دارند که بتوانند تشخیص دهند.

در پایان برنامه خدایی گفت: ما امروز ۲۵ درصد به سوابق تحصیلی اختصاص دادیم. به فرض به ۱۰۰ درصد برسانیم. آقای نوید می‌گوید اخلاق تأثیر داشته باشد. خب چطور؟ با چه معیاری؟ من به عنوان متخصص سنجش می‌توانم این را بگویم که اگر سنجش در هر مرحله‌ای تکرار شود، استرس کمتر و رقابت صحیح‌تر می‌شود. اما آیا می‌توان این همه فرد را مصاحبه کرد؟ فرض کنید من تصمیم بگیرم از فردا کنکور حذف شود، منتها چه چیزی جایگزین کنیم و چگونه افرادی را بفرستیم؟ امروز جایگزینی نداریم. جایگزین باید یک سیستم ارزیابی باشد. وقتی این سیستم را نداریم مجبوریم در این نقطه بایستیم والا ما به کنکور فعلی نیز دلبستگی خاصی نداریم. لذا ما از همه قانون‌گذاران می‌خواهیم راهی برای طراحی یک شیوه سنجش جایگزین بیابند.

مدیریت وبلاگ بوکانیان بازدید : 252 جمعه 28 شهریور 1393 نظرات (0)

معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش به جزئیات کامل طرح کیفیت‌بخشی‌ به پنج‌شنبه‌های مدارس اشاره کرد و گفت: طرح یک روز با نشاط در ۲۱۵۱ مدرسه اجرا خواهد شد.

 

 

حمیدرضا کفاش، در خصوص طرح دستورالعمل مدیریت کیفیت‌بخشی روزهای پنج‌شنبه در مدارس اظهار داشت: روزهای پنج‌شنبه، فرصتی مغتنم است تا برخی از فعالیت‌ها و برنامه‌هایی که در طول هفته به دلیل مختلف امکان پرداختن به آن از سوی مدارس فراهم نیست را با بهره‌مندی از ظرفیت‌های درون و برون مدرسه‌ای مدیریت کرد و نسبت به طراحی و اجرای برنامه های کاربردی اقدام شود.

 

وی ادامه داد: به منظور ایجاد زمینه مناسب برای پاسخ به نیازهای آموزشی و پرورشی دانش‌آموزان دوره ابتدایی، دستور‌العمل برگزاری برنامه «کیفیت بخشی روزهای پنج‌شنبه در مدارس» با امضای وزیر آموزش و پرورش به ادارات کل آموزش و پرورش استان‌ها ابلاغ شده است.

 

کفاش با بیان اینکه این طرح بر اساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اجرا می‌شود، گفت: طرح کیفیت‌بخشی به پنج‌شنبه‌های مدارس برای دانش‌آموزان دختر و پسر در 2151 مدرسه ابتدایی دوره اول و دوره دوم اجرا می‌شود.

وی اظهار داشت: شرایط مدارس مجری طرح این است که تعداد دانش‌آموزان دوره ابتدایی اول و دوم مدرسه، حداقل 100 نفر باشد و زیرساخت‌های لازم برای انجام بازی‌های بومی و محلی و فعالیت‌های فرهنگی، هنری و ورزشی داشته باشد؛ ضمن اینکه حداقل یک سالن چند منظوره برای انجام فعالیت‌های کارگاهی داشته باشد؛ یا از فضای مدارس مجاور امکان بهره‌مندی داشته باشد و از سویی مدیر مدرسه روز پنج‌شنبه در مدرسه امکان حضور داشته باشد.

 

وی به محتوای برنامه‌های روزهای پنج‌شنبه اشاره کرد و گفت: با توجه به تعطیلی روزهای پنج‌شنبه لازم است تدبیری اندیشیده شود تا دانش‌آموزان دوره ابتدایی (اول تا ششم ابتدایی) بر اساس میل و رغبت و به صورت داوطلبانه به همراه مربیان و معلمان علاقه‌مند خود در محل آموزشگاه حاضر شوند و به فراگیری مهارت‌های مدنظر و یا انجام بازی‌ها و فعالیت‌های فرهنگی، هنری و ورزشی بپردازند.

 

کفاش افزود: در این روز دانش‌آموزان بر اساس روش‌های علمی و تربیتی و زیر نظر مربیان توانمند، ضمن آشنا شدن با انواع بازی‌های بومی و محلی، کاربرد و نحوه ساخت اسباب‌بازی‌ها، برگزاری اردوها و بازدیدهای گروهی و فعالیت‌های کارگاهی فرهنگی و هنری در کلاس‌های قصه‌گویی و داستان‌گویی نیز حاضر می‌شوند تا با مجموعه‌ای از فعالیت‌های مرتبط آشنا شوند.

 

وی اضافه کرد: اصلی‌ترین هدف آموزشی و تربیتی در این برنامه، توسعه و ترویج فعالیت‌های نشاط آفرین با استفاده از منابع مختلف آموزشی، فرهنگی داستانی و قصه‌های محلی است که باید برای تحقق آن از تمامی ظرفیت‌های موجود و ممکن بهره برد.

 

معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: در این ایام که در تمام طول سال تحصیلی استمرار خواهد یافت مدارس مجموعه فعالیت‌ها و برنامه‌های خود را در قالب ایستگاه‌ها و کارگاه‌های آموزشی، کلاس‌های متنوع فرهنگی و هنری، اردو و بازدید، مسابقات و جشنواره‌ها، بازی‌های علمی و کاربردی و .... برای دانش‌آموزان طراحی و ارائه می‌کنند.

 

وی با بیان اینکه این طرح از ابتدای سال تحصیلی 9493 به مدت یک سال تحصیلی، اجرا می‌شود، اظهار داشت: آغاز برنامه‌ها از هفته دوم مهر ماه است و به منظور برنامه‌ریزی و تمهید زمینه‌های اجرایی این طرح، کمیته هماهنگی با ترکیب مدیر کل آموزش و پرورش استان به عنوان رئیس کمیته، معاون پرورشی و فرهنگی به عنوان دبیر کمیته، معاون پشتیبانی و توسعه مدیریت، معاون تربیت بدنی و سلامت، معاون آموزش ابتدایی، مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مدیر ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات و رئیس گروه انجمن اولیاء و مربیان به عنوان اعضا، تشکیل می‌شود.

 

وی در خصوص منابع مالی این طرح نیز گفت: به منظور تأمین منابع اعتباری طرح، ادارات آموزش و پروش با هماهنگی مدارس مجری نسبت به جذب و جلب حمایت‌های مالی با تأکید بر کمک‌های ستادی در صورت تأمین اعتبار برای کمک به خرید ملزومات مورد نیاز، اختصاص بخشی از اعتبارات استانی به ویژه فصل فرهنگ و هنر، مشارکت‌های اولیاء دانش‌آموزان و جلب حمایت‌های خیرین حقیقی و حقوقی، نمادها و سازمان‌ها اقدام می‌کنند.

 

کفاش افزود: به تمام مدیران، مربیان و عوامل اجرایی طرح برابر مقررات آموزش و پروش از محل مشارکت اولیاء دانش‌آموزان حق‌الزحمه در نظر گرفته شود و از تمام مدیران مدارس مجری پس از پایان دوره آزمایشی به طریق مقتضی قدردانی به عمل می‌آید.

 

وی ادامه داد: به تمام دانش‌آموزان شرکت کننده در طرح، گواهینامه حضور اهدا می‌شود و تمام دانش‌آموزان شرکت‌کننده در طرح از اولویت‌ انتخاب برای قدردانی نظیر شرکت در اردو، جشنواره‌ها، حضور در سینما و ... از سوی آموزش و پرورش منطقه برخوردار می‌شوند.

مدیریت وبلاگ بوکانیان بازدید : 153 پنجشنبه 27 شهریور 1393 نظرات (0)

حسین توکلی مشاور عالی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس با بیان اینکه نتیجه آزمون سراسری سال 93 از ساعت 22.30 روز دوشنبه 17 شهریورماه بر روی سایت سازمان سنجش قرار گرفت، گفت: فهرست اسامی 466 هزار و 888 نفر پذیرفته‌شدگان رشته‌های متمرکز آزمون سراسری سال 93 از طریق سایت سازمان سنجش منتشر شد که از این تعداد 272 هزار و 826 نفر زن و 196 هزار و 62 نفر مرد بودند و از مجموع این تعداد 313 هزار و 418 نفر پذیرفته‌شدگانی هستند که بر اساس نمره آزمون و سوابق تحصیلی با تاثیر قطعی پذیرفته شدند و 153 هزار و 470 نفر نیز منحصرا بر اساس سوابق تحصیلی پذیرفته شده‌اند.

وی افزود: از تعداد 625 هزار و 878 نفر که انتخاب رشته کردند تعداد 581 هزار و 65 نفر یعنی حدود 93 درصد انتخاب رشته کنندگان برای اطلاع از نتیجه آزمون خود به سایت سازمان سنجش مراجعه کردند و از نتیجه خود مطلع شدند ولی هنوز 7 درصد از انتخاب رشته‌کنندگان آزمون سراسری برای اطلاع از نتیجه آزمون خود به سایت سازمان مراجعه نکرده‌اند.

مشاور عالی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با تشریح نحوه ثبت‌نام پذیرفته‌ شدگان در دانشگاه‌ها گفت: داوطلبان برای اطلاع از نحوه ثبت‌نام باید به سایت دانشگاه یا موسسه آموزشی محل قبولی مراجعه کنند، در صورتی که دانشگاه یا موسسه آموزشی مربوط برنامه زمانی خاصی برای ثبت‌نام اعلام نکرده باشد پذیرفته‌شدگان لازم است مطابق جدول شماره 2 مندرج در اطلاعیه سازمان سنجش که به همراه فهرست اسامی پذیرفته شدگان بر روی سایت سازمان قرار گرفت عمل کنند و با در دست داشتن مدارک لازم به دانشگاه یا موسسه آموزشی محل قبولی مراجعه کنند.

شایان ذکراست که داوطلبان کنکور سراسری از 22 شهریور لغایت 25 شهریور فرصت نام نویسی در دانشگاه ها را داشتند

مدیریت وبلاگ بوکانیان بازدید : 192 پنجشنبه 27 شهریور 1393 نظرات (0)

مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور اعلام کرد: به اعتراضات داوطلبان کنکور حداکثر تا 10 روز دیگر پاسخ داده خواهد شد.

خبرگزاری ایسنا: دکتر توکلی در گفت وگویی با بیان اینکه هر سال عده ای از داوطلبان به نحوه پذیرش اعتراض دارند، گفت: هر سال بعد از اعلام نتایج کنکور سراسری که جمعیت زیادی در آن شرکت کرده اند، با وجود اینکه به داوطلبان گفته شده اگر اعتراضات خود را از طریق سایت سازمان سنجش مطرح کنند در کوتاه ترین زمان ممکن به اعتراضات آن ها پاسخ داده خواهد شد، باز هم داوطلبانی به ساختمان سازمان سنجش مراجعه کرده و خواهان این هستند که مشکلات خود را حضوری مطرح کنند. 

البته همه مسئولین سازمان خود را موظف به پاسخگویی به اعتراض این داوطلبان می دانند، به همین دلیل همه مراجعان فرمی را پر کرده و بر اساس این فرم به درخواست آن ها رسیدگی می شود.

توکلی افزود: از ثبت نام کنندگان کنکور سراسری 93، فقط 870 هزار نفر در جلسه آزمون حاضر بودند و همه افراد مجاز به انتخاب رشته شدند. از بین این افراد 625 هزار نفر انتخاب رشته کردند و 466 هزار و 888 نفر،یعنی حدود 75 درصد انتخاب رشته کنندگان در ردیف قبولی قرار گرفتند. ثبت نام این داوطلبان از روز 22 شهریور شروع شده و داوطلبان موظف هستند در تاریخ تعیین شده برای ثبت نام اقدام کنند. من به این دسته از داوطلبان توصیه می کنم حتما ثبت نام خود را انجام دهند.

وی ادامه داد: افرادی که به سازمان سنجش مراجعه کرده اند دو ویژگی دارند. گروه اول افرادی هستند که ادعا دارند هیچ رشته ای قبول نشده اند. دلیل این امر این است که کدرشته محل هایی که این افراد انتخاب کرده اند، توسط داوطلبانی با رتبه بهتر و با توجه به ظرفیت، کسب شده است.

مشاورعالی سازمان سنجش به ارائه کارنامه برای هر داوطلب اشاره کرد و گفت: در کارنامه در هر انتخاب رتبه فرد و رتبه آخرین فرد قبول شده در آن رشته با همان سهمیه چیست؟ یعنی داوطلب به وضوح متوجه خواهد شد دلیل پذیرفته نشدنش چه بوده است.

توکلی در ادامه درمورد گروه دیگر معترضان اظهار کرد: عده ای دیگر از داوطلبان که پذیرفته شده اند، اذعان می کنند باید در اولویت بهتری پذیرفته می شدند.

وی با تاکید بر اینکه اعتراضات هر دو گروه بررسی می شود، ادامه داد: تا 10 روز آینده پاسخ داوطلبان معترض داده خواهد شد.

مشاور عالی سازمان سنجش در ادامه درمورد مقایسه داوطلبان کنکور سراسری 93 با کنکور سراسری سال 92 توضیح می دهد: کنکور یک آزمون رقابتی است و هیچ کنکوری با کنکور دیگر قابل مقایسه نیست. بنابراین داوطلبان هم نباید خود را با داوطلبان سال گذشته مقایسه کنند. داوطلبان فقط باید خود را با داوطلبان کنکور امسال مقایسه کنند که بر اساس آن نحوه پذیرش دو داوطلبی که شرایطشان کاملا شبیه یکدیگر است با یکدیگر تفاوتی ندارند.

وی ادامه داد: درضمن سیستم نمره کل سازی امسال با سال گذشته تفاوت دارد. در نمره کل سازی سال گذشته سوابق تحصیلی با تاثیر مثبت اعمال می شد اما بر اساس مصوبات قانونی که امسال به سازمان اعمال شده است تاثیر سوابق تحصیلی در نمره کل سازی کنکور امسال قطعی است. به این معنی که سوابق تحصیلی می تواند هم تاثیر مثبت داشته باشد و هم تاثیر منفی.

توکلی درمورد سهمیه ها اظهار کرد: از لحاظ ظرفیت پذیرش و درصد هیچ تغییری نسبت به گذشته اعمال نشده است. اما ما قبل از انتخاب رشته به داوطلبان اعلام کردیم که نحوه نمره کل سازی و سهمیه بندی تغییر یافته است و به داوطلبان توصیه کردیم انتخاب رشته خود را بر اساس مقالات راهنمایی که در سازمان سنجش و پیک سنجش منتشر می شود انجام دهند.

وی درمورد سهمیه ایثارگران توضیح داد: چند سهمیه جداگانه وجود داشت که بر اساس مصوبه اعلام شده یک سهمیه احتساب شده و در مجموع 20 درصد از ظرفیت را تحت عنوان سهمیه ایثارگران به خود اختصاص دادند. البته امر به این معنی نیست که افرادی که مشمول این سهمیه می شوند صد در صد پذیرفته خواهند شد، بلکه این افراد هم باید حد نصابی را برای ورود به رشته داشته باشند. داوطلبانی که دارای سهمیه های دیگر هستند باید توجه داشته باشند این سهمیه مانع از پذیرش آن ها نشده است.
مدیریت وبلاگ بوکانیان بازدید : 344 پنجشنبه 27 شهریور 1393 نظرات (0)
طی دو سه سال اخیر در کنکور سراسری برخی قید های موجود در متن درس مورد سوال قرار گرفته است و برای
 
بسیاری از دانش آموزان این روش طرح سوال غیر منتظره بود. این امر باعث شده که حتی برخی از مؤلفین به
 
فکرتالیف کتاب هایی تحت عنوان "قید نامه زیست کنکور" باشند و حتی چندین کتاب تحت این عنوان و عنوان های
 
مشابه منتشر شده اند.
 
نمونه ای از این نوع سوالات که در کنکور مطرح شد ه به صورت زیر است:
 
1- همه‌ي آغازيانِ داراي ... 
 
1) شكل‌هاي غير متعارف، پوشش غير سلولزي دارند.
 
2) كلروفيل، در شرايطي مي‌توانند ساختار پر سلولي n كروموزومي بسازند.
 
3) هاگ مقاوم، مواد آلي مورد نياز خود را از پيكر زنده جانداران به دست مي‌آورند
 
4) لكه‌ي چشمي، مي‌توانند دوك تقسيم را در بيرون هسته تشكيل دهند. 
 
2- همه‌ي ميكروسفرها ... كواسروات‌ها ... 
 
1) همانند- مي‌توانند صفات را به نسل بعد منتقل نمايند.
 
2) برخلاف- زنده هستند و توانايي تقسيم شدن دارند. 
 
3) همانند- به غشاي سلول شباهت زيادي دارند.
 
4)  برخلاف- داراي مولكول‌هاي آب گريز مي‌باشند. 
 
3- در همه‌ي گياهان ... 
 
1) صعود آب در عناصر آوندي، ناشي از فرايند تعريق يا تعرق است. 
 
2) كلاهك از مريستم‌هاي رأس ريشه محافظت مي‌كند. 
 
3) دو مسير براي حركت آب در عرض ريشه وجود دارد.
 
4) در پي تفكيك الل‌ها از يك‌ديگر، هاگ تشكيل مي‌شود. 
 
به همین دلیل دانش آموزان توجه ویژه ای به این قید ها داشته و با روش های مختلف سعی در به خاطر سپردن آن
 
ها می کنند.
 
نکته: در این روش ترجیحا دو کتاب مورد نیاز است. با توجه به این که بسیاریاز دانش آموزان کتاب های چاپ جدید و
 
منبع کنکور را تهیه می کنند و هم چنین کتاب قبلی خود را دارند از این نظر به خوبی قادر به استفاده از این روش
 
هستند
 
1-ابتدا یک فصل خاص را مشخص کنید  و همه قید های مطرح شده در متن ان را با غلط گیر بپوشانید.این کار روی
 
کتاب کهنه ی خود انجام دهید.
 
2-پس از مدتی همان فصل را از روی کتاب جدید و با تاکید بر مرور قید ها بخوانید.
 
3-برای کنترل یادگیری قید ها ، به کتابی که قید ها را پوشانده اید مراجعه کنید و سعی کنید خودتان با مداد (نه
 
خودکار) جای خالی قید ها پر کنید.
 
3-هر قیدی را که اشتباه زدید ،  در متن کتاب اصلی با خودکار قرمز مشخص کنید.
 
نکته 1: چون قید ها جنبه حفظی دارند ، این فرآیند باید با فاصله حداقل یک روز صورت بگیرد تا حافظه خود را
 
بسنجید. چون اگر بلافاصله این کار را انجام دهید غالباهمهی قید ها را درست خواهید زد.
 
نکته 2:این کار در طول سال چندین بار تکرار شود تا به طور کامل حفظ شوند.
 
نکته3: پس از هر بار تمرین همه نوشته ای خود را پاک کنید تا بار دیگر بتوانید این روش را اجرا کنید.
مدیریت وبلاگ بوکانیان بازدید : 164 پنجشنبه 27 شهریور 1393 نظرات (0)

مهدی نوید ادهم، دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس با اشاره به اینکه در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید هستیم، اظهار داشت: بر اساس قانون مجلس شورای اسلامی آغاز سال تحصیلی مدارس از اول مهر ماه است و برنامه درسی رسمی از روز اول مهر آغاز می‌شود.

نوید ادهم افزود: آغاز سال تحصیلی جدید در روز سه شنبه اول مهر ماه خواهد بود.

دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش تصریح کرد: دانش‌آموزان کلاس اولی برای آشنایی بیشتر با فضای مدرسه، یک روز زودتر از سایرین و در 31 شهریور ماه به مدرسه خواهند رفت، اما برنامه درسی رسمی از روز اول مهر ماه آغاز می‌شود.

مدیریت وبلاگ بوکانیان بازدید : 264 پنجشنبه 27 شهریور 1393 نظرات (0)

علی زرافشان، معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار آموزش و پرورشخبرگزاری فارس، در پاسخ به این پرسش که «چه تعداد دانش‌آموز در مدارس ثبت نام کرده‌اند؟»، اظهار داشت: بر اساس آخرین آمار 12 میلیون و 172 هزار و 728 دانش‌آموز در همه مقاطع تحصیلی و در کل کشور ثبت‌نام کرده‌اند.

وی ادامه داد: ‌از این تعداد 7 میلیون و 5 هزار و 112 دانش‌آموز ابتدایی، 2 میلیون و 3 هزار و 844 دانش‌آموز دوره اول متوسطه و 2 میلیون و 848 هزار و 450 دانش‌آموز دوره دوم متوسطه هستند.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش افزود: تعداد دانش‌آموزان استثنایی ثبت‌نام شده 67 هزار و 549 نفر و تعداد دانش‌آموزان پیش دانشگاهی برابر با 252 هزار و 478 نفر است.

زرافشان در پاسخ به این پرسش که «چه تعداد دانش‌آموز ثبت‌نام نکرده‌اند و دلیل آن چیست؟»، یادآور شد: عمده دانش‌آموزانی که ثبت‌نام نکرده‌اند بخشی از دانش‌آموزان استثنایی هستند که اینها یک گروه ویژه دانش‌آموزی دارند و به صورت یکجا ثبت‌نام می‌شوند و در سال گذشته تعداد دانش‌آموزان استثنایی 72 هزار و 698 نفر بود که نسبت به تعداد دانش‌آموزان ثبت‌نام شده فعلی تقریبا هنوز 5 هزار نفر ثبت‌نام نکرده‌اند.

وی اضافه کرد:‌ در دوره متوسطه اول سال گذشته تعداد دانش‌آموزان برابر با 2 میلیون و 71 هزار و 173 نفر بود  و تقریباً در حال حاضر 65 هزار دانش‌آموز در این دوره ثبت‌نام نکرده‌اند و در مقطع ابتدایی نیز تعداد دانش‌آموزان برابر با 7 میلیون و 18 هزار و 285 نفر بود که این تعداد در حال حاضر 7 میلیون و 5 هزار دانش‌آموز است و عمده کسانی که هنوز ثبت‌نام نکرده‌اند در دوره متوسطه هستند.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: تفاوت آمار ما در سال گذشته در متوسطه 3 میلیون و 288 هزار نفر بوده و در حال حاضر به 2 میلیون و 848 هزار نفر رسیده است؛ یعنی این تفاوت دانش‌آموزان متوسطه دوم است و در متوسطه اول و ابتدایی به حد سال گذشته رسیده‌ایم.

زرافشان گفت: در مقطع ابتدایی، ارزشیابی توصیفی است و در دوره  اول متوسطه هم عمدتاً دانش‌آموزان در خرداد ماه قبول می‌شوند؛ اما در دوره دوم متوسطه با توجه به امتحانات تجدیدی و انتخاب رشته مقداری عقب هستیم؛ البته نسبت به کل ثبت‌نام در سال تحصیل گذشته، در حال حاضر جلو هستیم اما این تعداد دانش‌آموز در دوره متوسطه باقی مانده است.

وی تصریح کرد:‌ در مجموع با توجه به اینکه برآوردمان 2 میلیون و 600 هزار دانش‌آموز است، حدود 450 هزار دانش‌آموز در کل مقاطع هنوز در کشور ثبت‌نام نکرده‌اند.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش با بیان دلایل عدم ثبت‌نام این تعداد از دانش‌آموزان، خاطر نشان کرد: این تعداد توزیع استانی می‌شود؛ برای نمونه فرهنگیان یا کارمندان ادارات که بحث نقل و انتقال آنها انجام نشده است و دانش‌آموزانی که تابع موقعیت زندگی پدرشان هستند، هنوز فرزند خود را ثبت ‌نام نکرده‌اند تا محل خدمتشان تعیین شود و بخشی نیز به عوامل بیرونی آموزش و پرورش برمی‌گردد.

زرافشان با تأکید بر اجرای بهتر پروژه مهر یادآور شد: اکثر استان‌های کشور از 25 شهریور به بعد جلساتی برای معلمان و دانش‌آموزان گذاشته‌اند و بنا شده است که اکثر استان‌ها برنامه درسی دانش‌آموزان را قبل از شروع سال تحصیل به آنها بدهند و روز اول مهر دانش‌آموزان با برنامه درسی کار خود را آغاز کنند و امیدواریم با همکاری دانش‌آموزان اولیا و همکاران فرهنگی، سال تحصیلی را از اول مهر آغاز کنیم.

مدیریت وبلاگ بوکانیان بازدید : 203 پنجشنبه 27 شهریور 1393 نظرات (0)

به گزارش خبرنگار مهر، کنکور سراسری سال 93 با شرکت بیش از یک میلیون نفر در خردادماه سال جاری برگزار شد. هر ساله پس از اعلام نتایج اولیه مجازین به انتخاب رشته، 10 نفر اول در سه گروه آزمایشی که توانستند رتبه های اول تا دهم را کسب کنند معرفی می شوند. سراغ این 30 نفر رفتیم و از آنها پرسیدیم در کدام دانشگاه پذیرفته شدند.

در گروه ریاضی یک نفر در دسترس نبود اما از میان 9 نفر باقیمانده 8 نفر رشته مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف را به عنوان انتخاب اول انتخاب کرده و در آن رشته پذیرفته شده اند.

رشته ها و دانشگاه های انتخابی 10 رتبه اول گروه ریاضی و فنی

رتبه کشوری نام و نام خانوادگی شهر محل اقامت رشته قبولی دانشگاه قبولی
اول یاسمن سعیدی تهران مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف
دوم نگین یغمایی تهران مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف
سوم صدرا صفادوست تبریز کامپیوتر نرم افزار دانشگاه صنعتی شریف
چهارم شایان نیک کار اصفهان - -
پنجم امید چهره گشا اصفهان مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف
ششم سپند فرقدانی چهارسوقی اصفهان مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف
هفتم مهسا خوش نما اصفهان مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف
هشتم میعاد لقایی بابل مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف
نهم امیر نوری پور آمل مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف
دهم مهدی بخشی تبریز مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف

در گروه علوم تجربی نیز از میان 10 نفر اول همگی رشته پزشکی را انتخاب کرده اند اما از میان آنها 8 نفر رشته پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی تهران را به عنوان محل تحصیل انتخاب کرده اند و دو نفر که در شهرهای شیراز و اصفهان زندگی می کردند رشته پزشکی را در دانشگاه های علوم پزشکی شیراز و اصفهان انتخاب کرده اند.

رشته ها و دانشگاه های انتخابی 10 رتبه اول گروه تجربی

رتبه کشوری نام و نام خانوادگی شهر محل اقامت رشته قبولی دانشگاه قبولی
اول سیدشایان پورمیربابایی آستانه اشرفیه پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
دوم آناهیتا نجفی رشت پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سوم سیده زهرا موسوی شیراز پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز
چهارم مهسا دولتشاهی خرم آباد پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
پنجم مهسان صمدی اصفهان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
ششم فاطمه فاضلی فرد خرم آباد پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
هفتم آرین آیتی اصفهان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
هشتم فراست رجبی نیاسانی لنگرود پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
نهم علیرضا رضایی میانه پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
دهم حسین خاکپور کاشمر پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران

در گروه علوم انسانی نیز انتخاب اول تمامی 10 نفر اول دانشگاه تهران است و رشته حقوق از سوی 7 نفر انتخاب شده و دو نفر روانشناسی و یک نفر نیز رشته علوم سیاسی را انتخاب کرده است.

رشته ها و دانشگاه های انتخابی 10 رتبه اول گروه علوم انسانی

رتبه کشوری نام و نام خانوادگی شهر محل اقامت رشته قبولی دانشگاه قبولی
اول علی ولایی شمیرانات حقوق دانشگاه تهران
دوم صدیقه ذبیحی شمیرانات روانشناسی دانشگاه تهران
سوم امید شمس الهی تهران حقوق دانشگاه تهران
چهارم الهام حبیب زاده تهران حقوق دانشگاه تهران
پنجم فاطمه حسن زاده گرده تهران حقوق دانشگاه تهران
ششم پوریا خانی خمینی شهر حقوق دانشگاه تهران
هفتم فاطمه رحیمی قهرودی تهران حقوق دانشگاه تهران
هشتم سبا بادکوبه تهران حقوق دانشگاه تهران
نهم امیرحسین قدیانی منفرد تهران علوم سیاسی دانشگاه تهران
دهم صبا کوشا مقدم تهران روانشناسی دانشگاه تهران

نحوه انتخاب رشته داوطلبان برتر کنکور نشان می دهد که همگی آنها در انتخاب اول خود پذیرفته شده اند و سه دانشگاه صنعتی شریف، علوم پزشکی تهران و تهران در صدر انتخاب این نفرات برتر است.

از میان داوطلبان تنها دو نفر که تهرانی نبودند شهرهای خود را برای ادامه تحصیل انتخاب کرده اند که نشان از کیفیت دو دانشگاه علوم پزشکی شیراز و اصفهان داشته است.

مدیریت وبلاگ بوکانیان بازدید : 233 یکشنبه 23 شهریور 1393 نظرات (1)

این نامه را برای تو می‌نویسم؛ تویی که تمام نگرانی و دلهره‌ات در لحظه‌ای، پشت شیشه‌ی مانیتور اعلام نتایج فروریخت.

شاید پاسخ بغض تو را با هیچ جمله‌ای نتوان گفت. نمی‌دانم چه‌قدر تلاش کردی و چه توقعی از خودت داشتی!

خانواده هم ناراحت و نگران توست. در این لحظات چه‌طور می‌شود دل تو را آرام کرد؟

خواهر یا برادر خوب من شاید بدترین جمله‌ای که به تو می‌گویند و آزارت می‌دهد این است "اشکال ندارد، کنکور که پایان زندگی نیست!"

اگر کنکور برایت مثل زندگی است پس به آن احترام بگذار.

کائنات قانون مشخصی دارد: یا به اندازه‌ی تلاشت آرزو کن یا به اندازه‌ی آرزوهایت تلاش کن.

خداوند در هر رخداد زندگی تو نشانه‌ای قرار داده، به یک سال گذشته خود نظری دوباره بینداز.

کنکور نه یک کارزار جنگ است نه نبرد گلادیاتورها؛ کنکور آینه‌ی تمام‌قد لحظه لحظه‌ی تلاش توست. در تمام این سال‌ها کسی را ندیدم که مانند برنده شدن در قرعه‌کشی یک بانک دستخوش حوادث، اتفاق یا شانس به رشته و دانشگاه مورد علاقه‌ی خود رسیده باشد.

باید برنامه‌ای فراتر از دیروز خود داشته باشی. نیروی تمام سال‌های زندگی‌ات را یک جا جمع کن، اراده‌ای به وسعت تمام کوه‌ها، به دقت تمام میکروسکوپ‌ها و به پیوستگی تمام ریسمان‌ها.

بدرخش، در روزی مشابه امروز در سال بعد. بدرخش که تو چاره‌ای جز درخشیدن نداری. مگر بهترین مخلوق عالم نیستی؟ پس بدرخش!

درخشش خستگی و ناامیدی در کارش نیست.

همین امروز شروع کن، فردا یک روز از دیگران عقب خواهی افتاد.

مدیریت وبلاگ بوکانیان بازدید : 172 یکشنبه 23 شهریور 1393 نظرات (0)

کارنامه نهایی آزمون سراسری سال 1393 منتشر شد. بنابراین گزارش، داوطلبان می‌توانند برای مشاهده نتایج خود با مراجعه به سایت سازمان سنجش و آموزش کشور به آدرس www.sanjesh.org از طریق سه روش جستجو بر اساس مشخصات فردی، جستجو بر اساس کارت اعتباری ثبت نام و جستجو بر اساس شماره پرونده و کد رهگیری اقدام کنند. لازم به ذکر است، داوطلبان برای مراجعه به سایت سنجش باید مشخصات فردی، شماره پرونده، کد پیگیری و شماره دواطلبی خود را به همراه داشته باشند.

مدیریت وبلاگ بوکانیان بازدید : 181 یکشنبه 23 شهریور 1393 نظرات (0)

جوانترین کنکوری 93 در رشته پزشکی پذیرفته شد مدیر آموزش و پرورش بوکان گفت: جوانترین فرد کنکوری امسال کشور با تنها 15 سال سن از این شهرستان در رشته پزشکی پذیرفته شد.

'احمد رحمانی' روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این دانشجوی جوان 'مهرداد سعیدی' نام دارد که در رشته پزشکی دانشگاه ارومیه پذیرفته و وارد این دانشگاه شد.

وی اضافه کرد: این جوان با استعداد بوکانی که در رشته علوم تجربی در آزمون امسال شرکت کرد، سه سال مقطع تحصیلی خود را به صورت جهشی پشت سر گذاشته است.

رحمانی یادآور شد: وی به عنوان جوانترین شرکت کننده کنکور 1393 ایران موفق به کسب رتبه 1500 در کنکور امسال شد.

وی این امر را نشانه توانمندی دانش آموزان بوکانی در عرصه رقابت های آموزشی و فرهنگی عنوان کرد و افزود: موفقیت های پیاپی دانش آموزان این شهرستان در کنکور سراسری امسال و سالهای اخیر ناشی از پتانسیل تحصیلی بالا و تلاش و کوشش قابل توجه آنها است.

رحمانی از داوطلبان کنکور 94 خواست با نگاه مثبت و عزم و اراده راسخ در راستای آماده سازی خود در کنکور آینده از هیچ کوشش و تلاشی فروگذار نکنند.

وی گفت: امسال در این شهرستان چهار هزار و 696 نفر داوطلب در پنج رشته در کنکور سراسری شرکت کردند که رشته تجربی با سه هزار و 260 داوطلب و رشته هنر با 63 داوطلب به ترتیب بیشترین و کمترین شرکت کننده را داشتند.

بوکان با 43 هزار دانش آموز در جنوب آذربایجان غربی قرار دارد.

مدیریت وبلاگ بوکانیان بازدید : 192 جمعه 21 شهریور 1393 نظرات (0)

درود رفقا...

فکر میکنم تمام دوستان با شنیدن اسم "سوم دبیرستان" یاد امتحانات نهایی این سال و تاثیرشون تو کنکور و اینا میفتین...

مشخصه که مسیر امتحان نهایی از کنکور جداست، سطح سئوال، نوع سئوال، زمانبندی و کلا همه چیزش متفاوته.

 حالا اینجا چنتا سئوال پیش میاد: 

- تشریحی بخونیم یا تستی؟ مدرسان شریف

- یا هر دو با هم؟ 

- اگه تشریحی بخونم کنکور رو چیکار کنم؟

- اگه تستی بخونم نهایی چه خاکی به سرم بریزم؟!

- اگه هر دو رو باهم بخونم خیلی فشار میاد و ...  

خوب یه استراتژی برای خودم طرح کردم، از اول سال کنکوری می خونیم در کنار کنکوری خوندن تشریحی هم میخونیم،نمونه سئوالات امتحانی هم به طور مستمر در نظر گرفته میشه، تا نوروز این مسیر رو میرم...

تو نوروز هر انچه اموختم رو دوباره مرور و رفع اشکال میکنم،همراه خوندن تشریحی حل میکنم و با تست جمع بندی میکنم...

(فقط اگه برم مسافرت این قسمت برنامه نابود میشه! این یه مشکل مهمه سر راهم)

بعد از عید تقریبا 90 تا 95 درصد میشه تشریحی تا خود امتحانات و فرجه قبلش، بعد از اونم 120٪ تشریحی میشه!

مدیریت وبلاگ بوکانیان بازدید : 231 جمعه 21 شهریور 1393 نظرات (0)
به نام خدا 

24 سوال اول دفترچه ی اختصاصی مربوط به عنوان این مطلبه ! مباحثش هم خیلی نزدیک و مرتبطه ! پس میشه گفت مهم ترین بخش کنکور رشته ی ریاضیه ! بخش عمده اش مربوط به کتاب دیفرانسیل و انتگرال پیش دانشگاهیه اما پیش نیازش ریاضیات پایه ای هست که (بقیش ادامه مطلب)

از اول ابتدایی میخونید ! پس پایه ی قوی مهمه! در تابستان باید به اندازه ی کافی روی ریاضیات پایه وقت بذارین تا در طول سال پیش دانشگاهی به زحمت نیفتین ! بهتره تو تابستون مباحث ریاضی 2 و حسابان رو کامل کار کنید و در سال پیش بیشتر جنبه ی مرور داشته باشه ! 

 

در تابستون طبق برنامه ریزی مباحث رو تقسیم کنید و به هرکدوم به اندازه ی کافی وقت بذارین و در هیچ مطلبی هرچند کوچک کم کاری نکنید …باید مباحث رو مفهومی بخونید و کاملا به اصل و فرع موضوع مسلط شین! اول از همه به سراغ کتاب درسی برین و تمام جزییات ، مثال ها و تمریناتش رو دقیق بررسی کنید، بعد از روی جزوه یا درسنامه ی مناسبی نکات اصلی و کلی اون مبحث رو یاد بگیرید ! در ریاضی هیچ چیز برای حفظ کردن وجود نداره ! تا جای ممکن دلیل فرمول ها رو یاد بگیرید و اونا رو برای خودتون هرچند شهودی اثبات کنید .  مطالب رو از روی یکدیگر استنباط کنید و خلاصه به قضیه مسلط شین ! 

 

بعد از اون به سراغ سوالات تستی میرید …در تابستون سعی کنید به سوالات کنکور قناعت نکنید و سوالات تالیفی آسون و سخت مختلف کار کنید ! در مواجهه با اولین تست های اون مبحث سعی نکنید از همون ابتدا با فرمول یا روش سریع سوال رو حل کنید بلکه فرض کنید هیچ فرمولی رو بلد نیستید ! سوال رو از روی مفهوم اصلیش حل کنید …تشریحی حل کنید و خوب تحلیل کنید ! وقتی یکی دو نمونه از هر تیپ سوال رو به این شکل تحلیل کنید ، مطمئن باشید که اون رو یاد گرفتین و میتونید هر موقع حل کنید ! غیر از این میتونید راه های سریعی برای خودتون پیدا کنید !  فرض کنید یه معلم هستین و یه شاگردتون اومده و میگه این سوال رو برام حل کن ! اگه حل نکنی ضایع میشی ها ! اول براش از راه مفهومی حل کن … وقتی خوب متوجه راه اصلی شدی ، اون وقت برای اینکه قدرت خودتو به رخ شاگردت بکشی ! بگو البته میشه سریع تر از این ها حل کرد ! و با سریع ترین راه ممکن و تا حد ممکن ذهنی براش حل کن ! بسیاری از تکنیک ها و راه های سریع همینجوری به وجود میان !  بعد از اینکه چند سوال نمونه رو خوب تحلیل کردید ، نوبت به حل سوال به صورت تک تک میرسه ! سوالات رو یکی یکی حل کنید برای حلش وقت بگیرید و ببینید حل این سوال چند دقیقه طول کشید !‌ اگه زیاد طول کشید علتش چیه ؟  راه آسون تری وجود داره یا اینکه خودش سوال وقت گیریه ؟ بر این اساس کنار سوالات علامت بذارید تا بعدا بهتر مرور کنید ! اگه سوالی رو نتونستین سریع حل کنید …اشکال نداره ! سراغ پاسخ تشریحی نرین ! بلکه حوصله کنید و خودتون روش خوب فکر کنید تا به جواب برسید ! اگه دیدین مثلا نیم ساعته و سوال حل نمیشه …اون موقع از یه نفر بپرسید و … خلاصه اینکه هر سوالی که بلد نبودین نرین پاسخش رو بخونید و اونو تایید کنید !  بعد از این بخش برای مرور سراغ تست های زمان دار و به صورت آزمونی میرید و مجموعه ای از تست ها رو طبق وقت قانونی حل می کنید! 

 
اگه از تابستون شروع کردین به نظر من بهتره که تا شهریور یه کتاب رو کامل بخونید و بر مطالب مسلط شین و حدود یه ماه هم از یه کتاب تستای سخت و با زمان کم بزنید تا قدرت و مهارت تست زنیتون بره بالا! بهترین ترکیب هم به نظر من اینه که دو ماه اول از کتابای تست حسابان و ماه آخر و طول سال از یه کتاب جامع تست بزنید ! ( منبع پیشنهادی :‌ برای کار سخت : حسابان نشرالگو – میکرو گاج / برای کار معمولی و استاندارد تر : حسابان گاج – ریاضیات پایه تخته سیاه)
 
در مورد دیفرانسیل ، عمده ی وقت شما در سال تحصیلی صرف این درس میشه و احتمالا به اندازه ی کافی روش وقت بذارین ! تمامی مطالب در مورد نحوه ی تست زدن در مورد دیفرانسیل هم هست ! باید با حوصله پیش برین و عجله نکنید تا خوب مطالب رو یاد بگیرید ! ( منبع پیشنهادی : دیفرانسیل گاج – در مرحله ی دوم :‌ خیلی سبز( کمی سخت!) -تخته سیاه – نشر الگو ( کار سخت !))
 
تنها نکته ی دیگه ای که به ذهنم میرسه در مورد مباحث مشترک ریاضی پایه و دیفرانسیل هست که حد ومشتق هست ! حد در پیش جزء پیش 1 هست و میتونید تقریبا وقت کافی رو روش بذارید پس در تابستون کافیه به اندازه ی حسابان کار کرد ! اما مشتق جزء مباحث پیش2 هست و تقریبا وقت شلوغی درس ها و پر کاری شما هست ! پس کسانی که فرصت دارند خیلی خوبه که در تابستون مشتق سوم رو به پیش دانشگاهی ادامه بدهند و مخصوصا کار تشریحی و مفهومیش رو خوب انجام بدهند ! ( کار تستی در طول سال هم وقت کافی هست ) . 
فقط اینم بگم چون تقریبا همش درست و کامل جامع بود کپی کردم!!!!منابع هم خوب گفته بود مخصوصا حسابان گاج...البته واسه دیف به نظر من تخته سیاه هم خوبه که با دیف گاج در یه سطح ان...
مدیریت وبلاگ بوکانیان بازدید : 215 جمعه 21 شهریور 1393 نظرات (0)

نتایج دانشگاه آزاد نیز اعلام شد و دانش آموزان برخی بر سر دوراهی دانشگاه آزاد و سراسری می مانند و برای رفع این مشکل من چند نکته را بیان می کنم اما دقت کنید که این نکات هیچ کدام مطلق نیستند و فقط توصیه ما هستند:

·         ما توصیه می کنیم که در شهر خودتان دانشگاه بروید و ادامه تحصیل دهید.

چرا که در شهر خودتان شرایط مطالعه و امکانات رفاهی و امکان اشتغال به کار هم بیشتر خواهد بود.

·         رشته ای را انتخاب کنید که نزدیکان شما از جمله والدین یا نزدیکان در آن زمینه مشغول به کار هستند، تا از لحاظ شغلی مساعدتر باشد.

من توصیه می کنم که در رابطه با بازار کار رشته ها چند نکته زیر را مدنظر قرار دهید:

این که چقدر خود شما توانایی کارآفرینی دارید مهم است.

و برای بازار کار رشته ای که از آن 4 سال آینده فارغ التحصیل خواهید شد از الان تصمیم نگیرید. و اگر هم قرار به ادامه تحصیل در ارشد و دکترا دارید که کار کردن به 6 سال آینده یا بیشتر موکول می شود و از الان برای آن تصمیم نگیرید. پیشنهاد می کنم رشته ای را که دوست دارید را در شهر خودتان بخوانید و یادتان باشد با ورود به دانشگاه، تازه، کار شما آغاز می شود. در دانشگاه خیلی تلاش کنید که خوب درس بخوانید تا متخصص از دانشگاه بیرون بیایید. برای متخصص ها همواره کار وجود دارد.

برخی از دانش آموزان می پرسند که آیا مدرک دانشگاه شهرستان‌های دیگر معتبر تر است یا دانشگاه آزاد شهر خودشان؟ اول این که برای دانشگاه های آزاد رتبه بندی را انجام نمی دهند و دیگر این که حتی دانشجوهای دانشگاه های آزاد می توانند با تلاش، در مقطع ارشد در دانشگاه های سراسری قبول شوند و ادامه تحصیل دهند و در آن صورت خیلی فرقی بین آن ها و کسانی که لیسانس سراسری داشته اند نیست از طرفی درست است که در زمان استخدام از شما پرسیده می شود که در کدام دانشگاه درس خوانده اید ولی تعداد کسانی که مدرک دانشگاهی خودشان را بعد از فارغ التحصیلی دریافت کرده اند اندک است و در هنگام استخدام اغلب تخصص های آن شغل ارزیابی می شود و سوالات مربوط به آن شغل مورد سوال قرار می گیرد. البته یک تئوری وجود دارد مبنی بر این که انسان در محیط های غنی فرهیخته تر می شود و در محیط های دانشگاهی غنی که دانشجوهای آن از افراد موفق تر و رتبه های بهتر باشند محیط برای یادگیری و آموزش غنی تر است.

مدیریت وبلاگ بوکانیان بازدید : 207 جمعه 21 شهریور 1393 نظرات (0)

سوال : امسال نتیجه ی دلخواه را در کنکور به دست نیاوردم.میخواهم دوباره در کنکور سال بعد شرکت کنم...نظر شما چیست و چگونه باید کار کنم تا نتیجه ای مطلوب را برای کنکور سال بعد به دست بیاورم؟

 

پاسخ:بعد از اعلام نتایج کنکور شاید تعدادی از شما تصمیم گرفته‌اید امسال مجدداً در کنکور شرکت کنید. حالا که فارغ‌التحصیل هستید باید برنامه‌ای مختص به خودتان داشته و با جدیت با آن پیش بروید.

شروع از تابستان برای فارغ‌التحصیلان علاوه بر این‌که یک فرصت است، ضرورت نیز محسوب می‌شود.

برخی از این کنکوری‌ها با تکیه بر این منطق که من پارسال مطالعه کرده‌ام و در طول سال فرصت زیادی در اختیار دارم، شروع درس خواندن را به ماه‌های بعد موکول می‌کنند. پیشنهاد من به این دوستان تغییر دیدگاه و برنامه‌شان است.

شناخت وضعیت خودتان با توجه به این‌که در کنکور شرکت کرده و با سبک سؤالات آشنا شده‌اید، کار آسانی است. با توجه به وضعیت درسی‌تان و شناسایی نقاط چالشی در کنکور، در تابستان با همراهی آزمون‌های موسسات مختلف روی این نقاط و مباحث تمرکز کرده و آن‌ها را مرتفع سازید.

به یاد داشته باشید استفاده از زمان برای یک کنکوری بسیار ارزشمند است.

تعداد صفحات : 33

درباره ما
Profile Pic
یه وبلاگ آموزشی همراه با مصاحبه و نظرسنجی و تدریس نکات آموزشی دروس مختلف در پایه و پیش.ضمنا کلیه حقوق این وبلاگ متعلق به مدیریت وبلاگ بوکانیان (شایان نعلبندی ) می باشد و هرگونه کپی برداری از لحاظ شرعی حرام مطلق است شماره تماس با مدیریت :09304220087 به خاطر بسپارید قندیل تندیس قطره هایی ست که تسلیم جاذبه ی آب و زمین نشده اند
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    بیشتر دوست دارید کدام مطالب در سایت قرار گیرند
    از عملکرد دهکده کنکور راضی هستید؟
    به دهکده خودمونی داوطلبان کنکور شهرستان بوکان خوش هاتن
    مدیریت وبلاگ :شایان نعلبندی

    آمار سایت
  • کل مطالب : 495
  • کل نظرات : 121
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 33
  • آی پی امروز : 10
  • آی پی دیروز : 19
  • بازدید امروز : 13
  • باردید دیروز : 31
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 2
  • بازدید هفته : 196
  • بازدید ماه : 810
  • بازدید سال : 25,702
  • بازدید کلی : 225,801
  • کدهای اختصاصی

    تعبیر خواب آنلاین

    
  • اس ام اس فارسی
  • دیکشنری

    کد نمایش آب و هوا

    کد نمایش آب و هوا

    الکسا

    ابزار وبلاگ


    استخاره آنلاین با قرآن کریم
    


    داستان روزانه
    داستان کوتاه روزانه